How i met your mother , hela dagen lång

Vädret är så där idag och jag är ledig så jag har bara vilat framför how i met your mother. är faktiskt ganska kul :) bättre än att bara sitta o stirra!
har fixat med kontouppgifterna så nu ska jag kunna få pengarna utav Juhana för att jag varit här i tre veckor.
och jo mamma, man får visst studiebidrag i Juni, men inte i Juli och Augusti, så jag har visst för studiebidraget idag! ;) där ser du. ska väl fortsätta med att göra ingenting och äta upp mina fingrar! 

fattig men glad ändå

hmm, fattar inte riktigt hur de här har gått till.. igår när jag kollade mitt saldo på banken stod det att jag hade 130 kr kvar.. och att ett köp inte dragits av än på 80 kr. men sen nu idag står det - 134 kr.. hur gick de till? fattar ingenting. antingen så är det något jätteskumt som hänt, eller så är det jag som missat ett minus täcken igår.. ?
aja får iaf snart studiebidraget och mina pengar för månadens jobb här :).
+ att jag är helt ledig imorgon och det firar vi med en bild på MOII muhaha!


En vecka med mitt hjärta

För en vecka sen kom han och idag åkte han hem. känns jobbigt men ah, han ska ju komma tillbaka om lite mer än 20 dagar och hämta mig för att åka hem till Sverige igen. Saknar honom redan o plutten va så himla snäll o bra med pojkarna. Frans hade gjort ett hejdå kort men en bil och en bild på sig själv! Så himla gulligt :) Vi har hunnit göra massa saker i det här fina vädret som badat, lekt i parken, liten picknick, spelat massa kortspel, solat, bubbelbadat, och ja bara haft det tiptop med min Fredrik<3.

(Klicka på bilderna för att få dom större)

Här kommer det!

Jaup, han är framme. sen två dagar sen rättare sagt.
igår var det strålande sol här, precis som det är idag, så vi spännderade hela onsdagen på badet. Jag fredrik och frans. Frans och fredrik hoppade på svikten och lille frans snurrade runt på volt ett antal ggr. dock va dom flesta till ryggplask men han tyckte det var lika roligt ändå!. Idag har vi bara degat. Om typ en timme har Laura planerat Middag på en italienskbuffe för att fira Juhanas namnsdag! :)
Näje men vi har det jätte bra här i Finland, och Jennie, tycker verkligen det verkar som du har det extremt jobbigt där du är!.. haha :)

om några timmar är fredrik här

men först några timmar med att göra ingenting..

ska nog äta lite o sen trava upp på stan. om jag orkar. annars blir det o stanna hemma, kanske gå ut till parken o bara vänta på att timmarna ska flyga förbi så jag kan få hämta honom snart !


SKJUT MIG

ooh är så himla förbanad! den enda kursen som jag verkligen har haft mvg i rakt igång fick jag idag IG på.... oh SKJUT MIG! det kan inte vara sant. okej jag har missat en uppgift och fick göra provet en vecka senare. men wtf!!! blir tåkig. man sätter inte ett IG utan att skicka EN IG VARNING FÖRST! har inte fått någon sån och har verkligen inte trott att de skulle bli det betyget. På Betygsförslag i våras tex stod det, Ellen har ett klart MVG även om ergonomiuppgiften saknas. Fortsätt jobba på lika bra och vara lika aktiv. om du tänker ge IG för att den uppgiften saknas! SKRIV DET DÄR DÅ FÖR FAN! oohhh så sjukt arg.. vet inte vart jag ska ta vägen...

imorgon kommer iaf fredrik<3

4 bilder från en solig dag!


Mamma

1. Ja jag satt hela dagen o natten o tittade på bröllopet! jätte fint o vackert, fick tårar flera ggr. Precis så, fast en annan klänning och kille vill jag oxå ha på mitt bröllop! haha :D
2. Ja jag såg det, på facebook :)
3. Ja fick ett sms från pappa om det! vill se henne på bild. så om ni har någon bild på Vilma!? Skicka den till mig :)

Fin dag idag! Vädret är på top och Frans och Juhana ska tvätta huset. Laura har nattpass idag så hon är hemma hela dagen. eftersom det är fint väder så får vi se om det blir bad (är lite kyligt i luften) eller bara solning på terassen igen.

även fast de va victoria som var prinsessan igår, så var det jag, Lilla pinsessan, som kom fram igår och erövrade med min goda kaka och stora drömmar om en natt på slottet! ^^

bröllopdags

yepp, jag sitter bänkad! Pinsessan ska gifta sig och jag är heltaggad! Laura gick precis till jobbet så jag är själv med pojkarna. Maten står på spisen och en god kaka i ungen! Frans är uppe o leker med Lauras bror, känns fortfarande lite konstigt o ta hand om killarna när det är någon annan här med det är väl en vannsak. Eelis springer runt min säng och pratar för fullt och kakan plingar ute i köket. ska nog kolla om en är klar.
Taggar också till tisdag när hjärtat kommer hit o hälsar på. kommer nästan vara ledig hela veckan så då passar fredrik på o kommer hit. ett till plus med det är att jag inte blir helt själv på midsommar! :) världensbästakille jagvet! ;)
Ska ut o fixa lite i köket. byebye!

somethings everything is great

Inget speciellt idag heller. Gick upp vid 8a och såg att pojkarna sov så gick ner igen o vila en timme innan Eelis vakna. han fick sin gröt, lekte lite o sen i säng igen. sen efter lunch gick jag o pojkarna ut. Frans ville spela fotboll och ni kommer bli chokade när ni ser hur bra jag har blivit. gör mål efter mål, men måste säga att han fintar bort mig ibland! Laura kom hem och ikväll blir det popcorn och 27 Dresses. dock är den textad på finska men kan ju engelska så jag är inte helt lost. haha (Inge dubbat här inte.. Jennie)


Chilldag i solen

inte gjort något speciellt idag. var ledig så solade, läste lite o lekte med killarna!
sen på efter middan gick jag Laura o Eelis till stan, gick runt lite o köpte två sommarklänningar på rean !
imorgon ska jag vara själv med killarna igen, så upp klockan 8a o fixa frukost om Frans vaknat. tror de blir dåligt väder så blir nog inte parken imorn.
men ah, några bilder från idag! :


i <3 satc

Ledigdag, vet inte riktigt vad jag ska göra. funderar på att gå ut nånstans o bara chilla. men är lite halvtråkigt o göra sånt själv... annars blir det väl att sitta på terassen igen. Frans har fyllt upp idag som vanligt och Laura är hemma med Eelis!
Juste min nya tröja! den är helt underbar!


solig onsdag

Fick sovmorgon idag, vaknade runt halv 11 o mös ett tag i sängen.
Har fixat mat till pojkarna och sen fick Eelis hoppa ner i sängen, Frans är på väg till ett kalas med Juhana och sen ska dom på fotboll. så jag och Eelis är ensamma hemma tillsdess. och ja mamma o Jennie, han är lika snäll som söt, pratar massa, försöker gå och är jätte snäll. och om han gnäller är de bara o ge honom nappen eller stoppa honom i sängen så vaknar han upp lika glad som innan!
Ska nog sola lite innan Eelis vaknar! Cya

Eelis som topmodel!


tisdag

Frans sitter o spela datorspel, Eelis ligger o sover, jag är ensam hemma med barnen och vädret är väl sådär.
Laura o Juhana kommer hem vid 3 tiden så jag ska vara själv med barnen frams tills dess. men tänker iaf ta och gå till parken idag. vet var den ligger, tror jag. annars för Frans visa mig! :)
Har inte så mycket att berätta, satt igång med träningen igår. sprang runt hamnen o tillbaka, var väl kanske 5 km. har bestämt att göra de minst 2 ggr i veckan!!

åbo

vaknade upp med huvudvärk, så gick o la mig igen efter frukosten. men nu är det bra.
Kom hem för en stund sen. har gått runt i Åbo med Lotta, Lauras lillasyster. det var trevligt och nu tror jag att jag hittar i centrum iallafall. Känner mig ganska osocial nu när det är bara jag o Lotta hemma. men ah, va ska man göra. får väl gå ut i köket eller nått!

Day 1

första riktiga dagen i finland. känns bra och vi har en del o göra. just nu är Frans o Juhana på fotboll och Eelis sover. men sen när alla är hemma o lillen är vaken ska vi till gymnastikensdag. ska kolla lite om de finns någon grupp som jag kunde köra i men annars bara ha kul och visa lite vad jag håller på med.

Huset är jätte ststort och det är riktigt fint. Ljust, högt i tak och stora fönster. familjen är snälla och jag känner mig välkommen. Tror de här kommer bli bra. har redan fått lite koll på vad som gör o hur de fungerar. verkar ganska chill och dom har ingen press på mig har hon sagt flera gånger.


på båten

mindre än 4 timmar kvar tills jag kommer fram till åbo. känns väldigt nära eftersom jag suttit här i över 7 timmar nu eller nått sånt. som tur är finns internet på båten så det är ju skönt när man inte har något o göra och glömde lägga över dom bästa filmerna innan jag åkte på datorn. men va gör det? har fått en jucie av den dam eftersom jag är snäll och vaktar hennes väskor medans hon är och dricker kaffe o shoppar i taxfreen.
åååh är så taggad på att få träffa familjen igen. blir pirrig jag bara tänker på det! kommer aldrig kunna somna ikväll. nytt hus, nya människor och ett nytt land.

mot stockholm

allt är klart och jag är påväg mot stockholm! tror faktiskt jag lyckades att få med allting för en gångs skull. Pass, biljett, dator, kamera, kläder. ja you name it!
känns väldigt bra nu iaf, dock kommer jag sakna alla mina pussisar i örebro men det kommer ändå bli så himla kul att få göra något nytt. tror det kommer gå bra, har fjärilar i magen som säger det till mig! hahaa :)
hur som helst, tänkte sätta på en film, sova lite och vakna upp i stockholm hos världensbästa! <3

dagen innan

en dag kvar i örebro. imorgon åker jag till stockholm och på lördag morgon åker båten från hamnen. jag ska till Åbo för er som inte visste och bo hos en familj och vara aupair hos dom i någon månad under sommaren. Familjen har två små killar, en 6 åring och en liten plutt som snart fyller 1 som håller på att lära sig gå.
Idag är det dagen innan jag åker väg för att vara med fredrik några dagar innan jag måste säga hejdå.
ser fram imot att få åka och jag kommer försöka att skriva här i bloggen om resan för familj och vänner.
ska börja med packningen nu. tjaoo

RSS 2.0